Find produkt eller producent

Vis alle produkter

Syltede grøntsagstoppings

Ingredienser:
2 rødløg
1 agurk
1 fennikel
OBS - de fleste grove grøntsager kan syltes. Se vores udvalg af sæsongrønt her!

2 dl sukker eller 2 spsk honning - Fx fra Magtenbølle Honning
3 dl eddike - Fx æblecidereddike fra Sæberiet
Peberkorn - Fx økologisk peberkornmix fra Sæberiet
Evt. friske krydderurter, fx rosmarin, timian, laurbærblade, frisk chili, sennepsfrø. 

Fremgangsmåde: 

Eddike og sukker varmes i en kasserolle, til sukkeret er opløst. 
Imens snittes rødløgene i fine strimler, agurkerne skæres i skiver i ønsket tykkelse, og fennikel snittes i fine stykker. 

Find en beholder til hver af de tre grøntsager, og put dem i hver deres. Put lidt ønsket krydderi ned til stykkerne. 
Fx peberkorn og chili til rødløg, hvis de ønskes lidt stærke. Rosmarin og sennepsfrø til fennikel. Peberkorn og laurbærblade til agurkerne. 

Herefter overhældes grøntsagerne med eddikeblandingen (de skal være helt tildækkede) og der sættes låg på, og de sættes i køleskabet.

De kan holde sig i ca. en uge uden behandling af beholderen, men hvis du vil konservere dem i længere tid, kan du skolde glasset med kogende vand og atamon eller alkohol. 

Anvendelsesmuligheder:
Syltede grøntsager er et must oven på en god hotdog. Prøv dig frem med forskellige kombinationer. Eller opgrader pizzaen med syltede rødløg. Hjemmelavede syltede grøntsager kan også bruges i burgere, sandwiches, kebabruller, mexicansk.