Hveder
Ca. 12 stk
Ingredienser
600 g hvedemel (f.eks. økologisk stenkværnet hvedemel fra Økomølleriet Kragegaarden)
75 g blødt smør
50 g sukker
2 tsk. kardemomme
2,5 dl mælk
25 g gær
2 æg
1 tsk. salt
Fremgangsmåde
Lun mælken, og bland derefter æg, sukker og gær i. I en anden skål blander du mel, smør, kardemomme og salt, og bland så derefter de to blandinger sammen. Lad dejen hæve i en halv til en hel time. Drys mel på bordet, og ælt dejen godt.
Opdel dejen i ca. 12 lige store boller, og læg dem på en bageplade, sådan at de ligger tæt uden at røre hinanden. Lad dem hæve med et viskestykke over i en time, eller til de er vokset til dobbelt størrelse.
Pensl bollerne, og bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
Så er der bare tilbage at spise dem, mens de er lune.
Nyd dem eksempelvis med marmelade fra Anna's Gourmet
VELBEKOMME!