Sandwich m. andebryst
Til 4 personer
Brød
½ l vand
15 g gær
1 tsk. salt
700 g mel (f.eks. Økomølleriet Kragegaarden)
Kålfyld
ca. ½ rødkålshoved (f.eks Torup Bakkegård)
2 æbler (f.eks. Nørreløkkegården Frugt)
200 g skyr (alt. fraiche 9% el. græsk yoghurt)
2 tsk. sød sennep (f.eks. Røgeri Hindsholm)
½ tsk. salt (f.eks. Sæberiet)
½ tsk. peber
And
2 mellemstore andebryster (1 and)
Fremgangsmåde
- Brød: Gær opløses i vand. Salt opløses heri og mel tilsættes lidt ad gangen. Dejen må godt være lidt våd. Ælt godt og lad den hæve op til ½ døgn ved stuetemperatur. Erstat lang hævetid med mere intensiv æltning. Form dejen til ét brød og bag i cirka 20 min. ved 200 grader.
- Kålfyld: Rødkålen snittes fint, æblerne skives tyndt og resten blandes til en dressing. Smag til med sennep, salt og peber. Vend dressingen i rødkålen. Kan med fordel trække en time i køleskabet.
- And: Andebrysterne ridses på skindet og steges i olie og smør på skindsiden til de er gyldne. De færdiggøres i ovnen (180 grader) til de har opnået en kernetemperatur på 75 grader (gennemstegt). Tag evt. anden ud ved 73 grader og lad den hvile op til 75 grader.
- An(d)retning: På en skive brød lægges skiver af æble og skiver af and. Herefter lidt kålfyld og der afsluttes med en skive brød.
VELBEKOMME!