Find produkt eller producent

Vis alle produkter

Rodfrugtsnuggets

Ca. 500 gram rodfrugter - kan være pastinakker, persillerødder, jordskokker, knoldselleri, gulerødder eller skorzonerrødder. 
(F.eks. friske fynske rodfrugter - se her)
150 gram mel (F.eks. fra Økomølleriet Kragegaarden)
Ca. 2 dl vand
4-5 spsk. sød chilisauce
1 frisk chili (F.eks. fra Den Økologiske Chilifarm
2 fed hvidløg
Havsalt eller urtesalt (F.eks. fra Sæberiet)
Ca. 50-70 gram cornflakes, rasp eller sesamfrø


Først skrælles rodfrugterne, og dernæst skæres de i den ønskede form. Er det nuggets, så skal de være i små, mundrette stykker. Skal det være fritter, er de aflange og tynde. Du kan også lave "fredsfisk", som har en aflang, bredere form - se andet billede.

Når de er klartgjort, skal de forbages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter - men hold øje med dem, så de ikke får sorte kanter. Bruger du jordskokker, vær da obs på at de skal have længere tid.

Imens laver du paneringsdejen, som består af mel, vand, sød chilisauce, finthakket chili, presset hvidløg og salt. Dejen kan justeres med mere vand eller mel, men skal som udgangspunkt være tyk, så den hænger ved rodfrugterne, og så cornflakes/raspet/sesamfrøene hænger godt ved.

Hæld dejen i en dyb tallerken, og dyp rodfrugterne i dejen og dernæst de knuste cornflakes, raspen, eller sesamfrøene.

Dernæst placerer du dem på en bagerist med bagepapir og bager dem videre ved 200 grader i 15-20 minutter.

 

Serveres med din favoritdyppelse, fx lækker klassisk ketchup, en krydret BBQ-sauce eller måske hjemmerørt sennep med estragon

 

Billedet er lånt fra englerod.dk.