Rodfrugtmos som tilbehør
Til 3-4 personer
Ingredienser
250 g rødbeder i små tern (f.eks. Gartneriet Toftelund)
4 gulerødder i små tern
2 pastinakker i tern (f.eks. Gourmetens Grønt)
350 g kartofler i tern (f.eks. Palm Kartofler)
1-2 fed hvidløg
25 g smør
½ dl varm mælk
1½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Kruspersille (f.eks. Gartneriet Toftelund)
Evt. bacontern
Fremgangsmåde
Kog rodfrugter og hvidløg møre i vand i ca. 20 minutter. Hæld herefter vandet fra grøntsagerne og lad dem stå og dampe i gryden ved slukket blus i ca. 1 min.
Mos rodfrugterne med en håndmikser eller piskeris, alt efter hvilken konsistens du ønsker din mos skal have.
Rør smør og den varmede mælk i mosen og smag til med salt og peber. Pynt med persille og server straks.
Tips: Drys lidt stegte bacontern over din rodfrugtmos som en ekstra topping.
Du kan eksempelvis servere din rodfrugtmos til frikadeller, steg eller en skøn gryderet.
Velbekomme!