Pastinakpuré som garniture til bøf
Til 2 personer
Ingredienser
2 gode bøffer (f.eks. Limousinekvæg fra De Fynske Gårde)
500 g pastinak (f.eks. Gourmetens Grønt)
4 spsk. rapsolie (f.eks. GourmetOlie)
Kryddersalt og peber (f.eks. Sæberiet)
Øvrigt tilbehør
Grøn salat efter eget valg (Frugt og Grønt)
Fremgangsmåde
Steg skrællede og ternede pastinakker let gyldne på en pande i halvdelen af rapsolien, i en pande som kan tåle at komme i ovnen. Hæld vand (evt. bouillon) ved, uden at det dækker pastinakken. Tilbered pastinakken færdig i ovnen, og rør, pisk eller blend alt efter din ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Bøfferne steges ved middelhøj varme i resten af rapsolien, indtil de har nået en kernetemperatur på 58 grader, hvorefter de skal hvile i samme tid, som de har stegt (~medium). Til sidst strøs bøfferne med flagesalt og friskkværnet peber.
VELBEKOMME!
Se flere opskrifter!