Mandelbund med rabarberskum og jordbær
En af vores madentusiaster lavede denne kage, og den skal vi da lige dele med jer! Opskriften er oprindeligt af madskribenten, Camilla Lawes, men vi har gjort den lidt fynsk med gode råvarer fra Fyn, så du ved, den bliver god.
Til ca. 8 personer
Mandelbund
4,5 stk. pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
200 g mandler med skal
Rabarberskum
300 g rabarber (F.eks. fra Skyttes Gartneri eller Torup Bakkegaard & Orelund)
160 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
1 stk. vaniljestang, kornene
5 dl piskefløde
Pynt
500 g jordbær (F.eks. fra Skyttes Gartneri)
100 g mørk chokolade, hakket (F.eks. fra Konnerup og Co)
Fremgangsmåde
Mandelbund
Blend mandlerne groft med skal. Pisk derefter hviderne stive, og tilsæt så sukkeret, så hviderne bliver endnu stivere. Du vender så den blendede mandelmasse i æggehviderne, som så skal fordeles i en form belagt med bagepapir. Bunden skal bages ved 175 grader i 25-30 minutter, hvorefter den skal køle helt af.
Rabarberskum
Skær rabarber ud i store stykker, og fordel dem i et ovnfast fad belagt med bagepapir. Drys derefter, kartoffelmel, rørsukker og vaniljekorn over, og læg vaniljebælgen ved for at give ekstra smag. Bag det i ovnen i 30 minutter.
Lad rabarberne køle helt af, fjern vaniljebølgen, og rør det hele sammen.
Pisk flødeskum, og bland det i rabarbermassen, og fordel herefter rabarbermassen på din mandelbund.
Så er der bare tilbage at pynte kagen med jordbær (f.eks. fra Skyttes Gartneri) og hakket chokolade (f.eks. fra Konnerup og Co)
VELBEKOMME!