Jordskokker med svampe og persille
Til 4 personer som tilbehør, 2 personer som hovedret.
Ingredienser:
1 kg. jordskokker (F.eks. økologiske fynske jordskokker)
½ kg. østershatte (F.eks. økologiske østershatte fra Bramsly)
1 bundt persille
2 tsk finthakket hvidløg
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
2 spsk olie (F.eks. fra Gourmetolie)
Fremgangsmåde:
Find en gryde, der er stor nok til at rumme jordskokkerne, og fyld op med vand, så det dækker ca. 2 cm. over.
Kog dem ved lav varme indtil de er møre, ca. 10-12 minutter, og rens svampene og skær dem i skiver i mens.
Si vandet fra, og lad dem køle af i et dørslag.
Skræl dem og skær dem i strimler eller runde stykker, alt efter ønske.
Varm olien op i en stor pande og sautér hvidløget i 30 sekunder. Herefter tilsættes svampe, salt og peber, og sauteres, indtil de afgiver væske - ca. 5 minutter.
Tilsæt jordskokkerne og persille og rør rundt, varm det hele igennem i et minut.
Kan serveres på et godt stykke ristet brød som forret eller hovedret, eller som tilbehør til kød.
Velbekomme!