Find produkt eller producent

Vis alle produkter

Vin-ruten

At gå gennem de snorlige rækker af vinstokke på sydvendte skråninger med skove og marker med køer som nærmeste naboer gør de fynske vingårde til unikke udflugtsmål. På Fyn trives særligt de grønne druer, og flere fynske vinavlere har vundet internationale priser for deres hvidvine og mousserende frugtvine.

De Fynske vinbønder byder gerne indenfor til smagninger, rundvisning og en snak om vinproduktion under danske forhold. Læs mere om de fynske vinbønder nedenfor.

Agger VIN - Ungerbjerge 7, Assens
Agger VIN er med sine 4.000 vinstokke én af Fyns største vingårde. Her produceres både hvidvin, rødvin, rosévin og mousserende vine. Fremvisning af vinmarker og produktionslokaler samt vinsmagning kan arrangeres efter aftale. Min. 8 tilmeldte. Desuden mulighed for at spille Parkgolf. Tlf.: 63 13 03 03.

Frørup Vingård - Regissevej 3, Frørup
Frørup Vingård plantede sine første vinstokke i 2011 og har i dag i alt ca. 800 vinstokke af både røde og hvide druer. I tilknytning til vinmarkerne drives en webshop, hvorfra der sælges udstyr til etablering af vinmarker og vinproduktion. Der er mulighed for rundvisning i marken og at smage på gårdens egne vine efter aftale. Tlf. 40 63 14 30.

Kimesbjerggaard - Tåstebjerggyden 21, Faaborg
Slægtsgården Kimesbjerggaard kan dateres tilbage til 1748. På gården står plantet omkring 1300 vinstokke, som forsyner gården med rosé-, hvid-, og rødvin. Vinsmagning og rundvisning efter aftale. Min. 5 og maks. 25 deltagere. Åbningstider for stalddørssalg: Juni - septempber: Lørdag 11-15. I juni, juli og august desuden også fra 16 -18. Her kan købes vin, som kan nydes i haven. Tlf.: 30 28 67 88.

Langedil Vin - Faaborgvej 43, Haarby
Langedil Vin produceres på slægtsgården Brahesdal, som kan dateres tilbage til 1789. Her står plantet omkring 1800 vinstokke, som forsyner gården med sin rosé- og hvidvin. Vinsmagning og rundvisning efter aftale. Min.10 og maks. 50 deltagere. Åbningstider for stalddørssalg april - oktober: Lørdag 11-13. I juni, juli og august desuden også onsdag 15-17. Tlf.: 40 48 15 28.

Magtenbølle Vingård - Magtenbøllevej 102, Vissenbjerg
Som den eneste i Danmark dyrker og sælger Magtenbølle Vingård Clairet-vine, som er en fransk middelaldervin. Vinen er let og har en karakteristisk duft af jordbær, ribs eller granatæbler. En rundvisning på marken og i vineriet samt vinsmagning af egne produkter og italienske vine kan arrangeres efter aftale. Tlf.: 51 80 09 58.

Nyholmgaard Vin - LUKKET

Skaarupøre Vingaard - en økologisk vingaard - Skaarupørevej 28, Skaarup
Det gamle bondehus og de store ”vintønder” bidrager til en unik atmosfære på Skaarupøre Vingaard, som producerer hvidvine, rosévine, mousse- rende vine, hedvine og likører. Vingården har gårdbutik og mindre café samt faste rundvisninger med vinsmagning og fortælling om eventyret som økologisk vinbonde hver onsdag fra 16-17.30 i perioden maj - september og søndag 10.30–12 i juli - august. Afholdes ved min. 4 tilmeldte. Desuden vinsmagninger efter aftale. Tlf.: 61 26 05 68.

Strandager Vin og Humlegård - Drejø Skovvej 24, Drejø
Strandager Vin og Humlegård startede som hobbyvinavl men er siden da blevet kommerciel og producerer nu øl og rødvin til eget salg. Gården ligger på Drejø i skøn natur, og på gårdens café kan du nyde et glas vin sammen med lune retter og tapas til udsigten af havet og Fyn. Rundvisning og vinsmagning efter aftale. Tlf.: 62 20 20 64.

Svendborg Vingaard - Gl. Skårupvej 155, Svendborg
Svendborg Vingaard bærer med gårdens store buer og rustikke gyldne mursten præg af den sydlandske vingårdsstemning. Her kan du købe hvidvin og dessertvin af portvinstypen, som er produceret på egne druer. Rundvisning og vinsmagning muligt fra påske til slut september. Min. 8 deltagere. Tlf.: 62 22 04 40.

Tranekær Vin - Vinkældervej 2, Tranekær
For hobbyvinavleren Mads startede vineventyret for mange år siden, da Mads begyndte at producere vin på bær og frugter i sin fritid. I dag fremstiller Tranekær Vin rødvin og hvidvin, og Mads byder gerne indenfor til en rundvisning og vinsmagning efter aftale. Min. 5 deltagere. Ingen salg af vin. Tlf.: 40 60 21 19.

Vejstrup Vin - Brudagervej 36, Vejstrup
Hos Vejstrup Vin er vinproduktionen en hobby og en fritidsbeskæftigelse. Her kan du smage gårdens egenproducerede hvidvin, rosévin og rødvin til udsigten af gårdens flotte vinmark. Rundvisning og vinsmagning kan arrangeres efter aftale. Ingen salg af vin. Tlf.: 24 24 41 75.