Gourmet-ruten
Fyn er Danmarks have, og på Fyn er der heldigvis mange gode restauranter, som ivrigt gør brug af vores sprøde, friske råvarer og skønne specialiteter. Nedenfor finder du en liste med Fyns bedste restauranter, hvor fynske råvarer er i højsædet og fornyelse og kvalitet går hånd i hånd.
Velbekomme!
BACCHUS - Vestergade 5, Odense
Bacchus’ kendetegn er en fortolkning af det klassiske franske køkken baseret på smagen, håndværket og stoltheden i hjemmelavede produkter. Et fransk koncept konsekvent gennemført. De har passion for det, de laver, og har respekt for deres fag. For åbningstider se hjemmeside. Tlf.: 23 37 00 04
Falsled Kro - Assensvej 513, Millinge
På Falsled Kro går man ikke på kompromis med hverken smag eller kvalitet. Her er kun de bedste råvarer gode nok - helst lokale råvarer fra den fynske muld. Deres franske køkken har et tydeligt strejf af nordisk, hvor de formidler tingene på den mest enkle måde. For åbningstider se hjemmeside. Tlf: 62 68 11 11.
Lieffroy - Skræddergyden 34, Nyborg
Hos Lieffroy er maden fremstillet af de bedste råvarer – gerne fra lokalområdet. De anser Fyn for at være Danmarks have, hvilket deres gæster skal nyde godt af. Menuen skifter hver anden uge og afspejler den aktuelle sæson. Deres koncept er en tre retters menu, hvor kvalitetsniveauet er højt og prisniveauet nede på jorden. Der er mulighed for at tilkøbe 3 ekstra retter og en vinmenu. For åbningstider se hjemmeside. Tlf: 65 31 24 48.
RUDOLF MATHIS - Dosseringen 13, Kerteminde
Hos Rudolf Mathis har de specialiseret sig i gastronomiens kunst med skaldyr og fisk som udgangspunkt. De forkæler deres gæsters smagsløg med et rigt udbud af friske fisk og årstidens bedste råvarer sammen med udsøgte og nøje afstemte vine. Nyd udsigten over Kerteminde havnebassin, imens du får en oplevelse ud over det sædvandige. For åbningstider tjek hjemmeside. Tlf.: 65 32 32 33.
Sortebro Kro - Sejerskovvej 20b, Odense
Hos Sortebro Kro kalder de deres køkkenstil for “Smagens Køkken og et moderne egnskøkken”. Alt mad er lavet fra bunden og med stor respekt for de gode råvarer. Køkkenet følger sæsonen og om efteråret syltes og henkoges sæsonens frugt, bær og grønt. De har fokus på de lokale råvarer og får bl.a. varer fra Den fynske landsby, som ligger tæt på kroen. For åbningstider tjek hjemmeside. Tlf.: 66 13 28 26.
ARo - Østerbro 32, Odense
Den eneste 1 stjernede Michelin restaurant på Fyn. ARO er et værksted i ordets egentlige forstand. Et værksted hvor håndværkere arbejder ambitiøst, med de bedste råvarer der kan opdrives. ARO er også en udogmatisk, kreativ legeplads med højt til loftet – hvor passion og personlig udfoldelse går hånd i hånd med fagets mere klassiske dyder og facetter. Vel mødt og velbekomme Michael, Steffen & Christoffer. For åbningstider tjek hjemmeside. Tlf.: 42 83 23 15.
Vår - Asylgade 7-9, Odense
Holder til i stille og rolige Asylgade i hjertet af Odense. Vort fokus ligger på bæredygtighed, velsmag og hyggelig samt uprætentiøs service. Råvarerne kommer primært fra fynske gårde – og her handler vi økologisk og biodynamisk. På vinsiden finder du et bredt udvalg af Europæiske vine, der er dyrket med respekt for druer og terroir. For åbningstider tjek hjemmeside. Tlf.: 26 49 26 44.