Find produkt eller producent

Vis alle produkter

- Rygeost Skummetmælk m. kommen (175 g)

Producent: Kirkeby & Thrane (Sinai Mejeri)

Ægte fynsk røgeost. Den fynske måde at spise denne røgede friskost på er at smøre røgeosten på rugbrød, og toppe den med radiser og purløg.
Røgeosten stammer fra Fyn og kan spores tilbage til 1830’erne. Modsat andre danske oste skulle rygeosten være en ren dansk opfindelse, selvom romerne også kunne finde på at ryge deres oste for at få dem til at holde længere.
Røgeosten var oprindeligt en surmælksost. Kander med tykmælk blev sat i en gryde over svage varmegløder, hvorefter osten blev lagt lagvis i en træskål med salt og kommen. Osten blev sat i pres til næste dag, hvor selve røgningen ventede. Den blev lagt på en rist og vendt over røgen fra enghø eller havrehalm.

Om Kirkeby & Thrane:
På mejeriet, beliggende i naturskønne omgivelser på Fyn, i hjertet af Danmark, er der blevet produceret mejeriprodukter siden 1887. Historiens vingesus, glæden ved de stolte håndværkstraditioner og den gode kvalitet mærkes til dagligt på mejeriet. I deres mejeriudsalg får du nærværende service, hvor deres historie og store ekspertise skinner igennem – de elsker at svare på spørgsmål om deres produkter og mejeriets historie.
ngredienser:
Skummetmælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe, kommen,

Energi
300 kJ/71 kcal
Fedt
1 g
Heraf mættet fedt
0,5 g
Kulhydrat
2 g
Heraf sukker
2 g
Protein
14 g
salt
0,80 g

Levering: 7 dage

15.00 DKK inkl. moms
Antal:

Produkter fra samme producent