Find produkt eller producent

Vis alle produkter

Steensgaard

Steensgaard er et økologisk principlandbrug med en klar vision om at genetablere forbindelsen mellem mennesker og mad ved at fejre friske råvarer og genoplive godt madhåndværk med respekt for dyr og natur. På Steensgaard arbejder de målrettet for at fremtidssikre vores madkultur, skabe en jord i balance og dyrke det gode liv. Ønsket er at skabe madoplevelser og fødevarer af den bedste kvalitet ved at sikre et økologisk landbrug i balance, vidensdeling til generationerne og en fundamental passion for madhåndværket.

En af de væsentligste ting, der adskiller Steensgaard fra andre danske, økologiske landbrug, er, at hele værdikæden fra foder til færdige salamier er placeret på Steensgaard. Det betyder, at de selv dyrker dyrenes foder på Steensgaards marker, har eget økologiske dyrehold bestående af kvæg, grise og får, som går ude hele året – hele livet, og som bliver slagtet under stressfrie forhold i eget slagtehus på gården, af mennesker de kender og føler sig trygge ved.

I slagtehuset forvandler deres håndværkslagtere dyrene til charcuteri og pølser ved hjælp af gamle håndværkstraditioner som bl.a. varmslagtning, der overflødiggør brugen af kunstige tilsætningsstoffer og bindemidler. Charcuteriet modnes i en underjordiske modningskælder, indtil det har den helt perfekte smag og konsistens, og alle grøntsager, krydderurter m.v. høstes i egen køkkenhave.

Alt, hvad Steensgaard laver, er 100 % økologisk og håndlavet på de reneste råvarer fra gården med udgangspunkt i høj dyrevelfærd, stolte madhåndværkstraditioner og stor respekt for naturen.
På Steensgaard arbejder de lige nu på at etablere et råvareakademi, så du fra næste år også vil kunne komme helt tæt på og arbejde med deres rene råvarer.

Steensgaard er medlem af Smagen af Fyn

Steensgaard
Steensgaard 7
5642 Millinge

Telefon: 62 61 94 52
Mail: post@steensgaard.dk