Find produkt eller producent

Vis alle produkter

Roastbeef i ovn – Fyldt med svampe og kærlighed

Madsvin har i samarbejde med Det fynske Spisekammer lavet en rigtig lækker opskrift på roastbeef i ovn fyldt med svampe, som vi synes du skal prøve. Han har primært brugt fynske råvarer, som du kan købe på webshoppen. Selve opskriften finder du herunder, ønsker du at se hele blog indlægget med yderligere informationer om opskriften så klik her

Forberedelse                      Tilberedning                      Total
45 minutter                          2 timer                               2 timer 45 minutter 

Forfatter: Mads Vindfeld Andersen

Til 4 personer

Ingredienser
Roastbeef i ovn fyldt med svampe

  • 1 stk. roastbeef (~1,5 kg) (De fynske gaarde
  • Neutral olie
  • 350-400g gode svampe - jeg brugte østershatte (f.eks. Bramsly Gourmet)
  • 1 mellemstort løg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • God balsamicoeddike (Røgeri Hindsholm)
  • Timian
  • Eventuelt trøffelolie
  • Eventuelt snor til at binde roastbeefen

Sauce på svampe- og kalvefond
200 g svampe (jeg brugte igen østershatte)

  • Neutral olie
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 1 liter vand
  • 1 liter kalvefond
  • 25-40 g smør

Tilbehør
Kartofler (Palm Kartofler), rødbeder (Gartneriet Toftelund), persillerod (Gartneriet Toftelund) og pastinak (Gourmetens Grønt).

Fremgangsmåde
Roastbeef i ovn fyldt med svampe

  1. Tag din roastbeef ud ca. 1 time før den skal bruges, bind den op hvis nødvendigt, og lad den hvile ved stuetemperatur en times tid.
  2. Stik en lang, tynd kniv (eller et strygestål) gennem midten af kødet, og rotér rundt, så du får et hul der er ca. 2 cm i diameter.
  3. Varm en pande godt op, og brun roastbeefen grundigt på alle sider (også enderne) - lad den hvile mens du laver svampefyldet.
  4. Svampe, løg og hvidløg hakkes fint. Stegt det hele på en pande, til svampene har fået en brunet farve, og det meste af væden er væk - smag til med salt, peber og eventuelt lidt trøffelolie.
  5. Fyld roastbeefen med svampefyldet, enten ved at presse det i med fingrene, eller ved hjælp af en god sprøjtepose, hvis du har sådan en.
  6. Sæt roastbeefen i en 90 grader varm ovn i 30 minutter, og mål temperaturen - skru op til 180, og lad den stå til kernetemperaturen i kødet er 55 grader (58 hvis du vil have medium) - det tager 20-40 minutter, afhængig af størrelsen på din steg.
  7. Lad stegen hvile i 10 minutter under et klæde, smør stegen på toppen med balsamicoeddike og drys godt med frisk timian og havsalt på.
  8. Skær flotte tykke skiver af roastbeefen, servér sammen med lidt grøntsager (gerne rodfrugter) og den gode svampe/kalve-sauce.

Sauce på svampe- og kalvefond

  1. Svampe skæres groft og steges hårdt på en pande med et lille skvæt olie.
  2. Hæld vand, groftskåret løg og hvidløg og timian ved, og reducér til du har ca. 2 dl fond
  3. Reducér ligeledes 1 liter mild kalvefond ind til 2 dl, hæld svampefonden ved, og kog ind til du har 1,5-2 dl i alt - fonden skal være tyknet lidt
  4. Pisk tern af koldt smør i saucen, og smag eventuelt til med lidt salt.
  5. Servér med det samme.

 Velbekomme!

 Se flere opskrifter!