Find produkt eller producent

Vis alle produkter

Æbleskiver

Ingredienser:
5 dl hvedemel (F.eks fra Økomølleriet Kragegaarden)
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 knivspids bagepulver
1 tsk. natron
1 ½ tsk. kardemomme
3 æg (F.eks. fra Syrengården)
4 ½ dl kærnemælk
3 spsk god rapsolie eller anden smagsneutral olie (F.eks. fra GourmetOlie)
Evt. lidt reven citronskal fra en økologisk citron
Smør til stegning

Fremgangsmåde:
Bland alle tørre ingredienser i en skål: dvs. mel, sukker, salt, bagepulver, natron, kardemomme og citronskal. 
Dernæst fraskilles æggehvider og -blommer, og blommerne røres sammen med kærnemælken og rapsolien. 
Bland så det tørre med blommeblandingen. 
Dernæst piskes æggehviderne, og herefter hældes 2 spiseskefulde i dejen, og der røres rundt. Slutteligt vendes resten af æggehviderne forsigtigt i dejen.

Varm æbleskivepanden op og kom lidt smør i hvert hul. Det nemmeste er at hælde dejen på panden med en sprøjtepose med en forholdsvis stor tyl. 
Hullerne fyldes op med dej, og vendes en halv omgang, når de begynder at blive sprøde i kanterne. Det er bedst med et pinde-lignende redskab, som fx en træpind eller strikkepind. 

Når de er vendt den halve omgang, kan man så fylde resten af hullet op med dej, som så når det er bagt, vendes en hel omgang.
Det er sådan man får de flotteste runde æbleskiver. Se eventuelt denne video, der fint demonstrerer teknikken. 

Kan serveres med det klassiske flormelis og sukker, men prøv med en sød, velsmagende chutney (F.eks blommechutney fra Annas Gourmet), marmelade (F.eks. kirsebærmarmelade fra Selleberg Specialiteter) eller overhældt med sirup (F.eks. Sirup fra Det Søde Liv). Velbekomme!